Felhasználható napi 200 litertől 3 m3-ig keletkező kommunális szennyvíz helyben történő tisztítására. Csatornázatlan területeken megkímél a szippantással járó költségektől és egyéb kellemetlenségektől. A 90-98 %-osra tisztított szennyvíz használható WC vízöblítésére, dísznövények locsolására, gyökéröntözésre, de kerti tóba is engedhető.
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság É-020/2006 számú ÉME engedélyével rendelkező SC4-50 berendezés család egy saválló acél tartályból és egy külső légfúvóból áll.

A mechanikai szűrés és biológiai tisztítás a tartályban kialakított külön terekben történik a beáramló levegő hajtóerejének és oxigén tartalmának felhasználásával.
A külön adalékanyagot nem igénylő működ-tetés szagtalan, a légfúvó berendezés csekély energiaigényű és minimális hanghatású.
A biológiai reaktorként működő berendezés rendszeres figyelmet, de kevés karbantartást igényel. Az acél szűrőkosár ürítése mellett a leülepedő szennyvíziszapból kell évente 2-3 alkalommal fölös mennyiséget eltávolítani.

4 5

A felülnézeti képen látható a háromzónás szennyvíztisztítási technológia: alul a denitrifikációs rész, felül az oxidációs zóna, középen pedig az ülepítő kúp.

A szennyvíztisztító beépítése után csak a saválló acél karimával határolt, zsanérokkal felhajtható vízálló fedlap látszik a talaj felszínén.

6 7

A berendezés szerkezeti anyaga DIN 1.4571 minőségű saválló acél. A medencék alján gumimembrán gondoskodik a finombuborékos levegőztetésről.

A technológiához nélkülözhetetlen levegőt a külön helyiségben elhelyezett, vezérlő kapcsolóval ellátott kompresszor biztosítja.